Logo Freshminds

Freshminds Indonesia

Empowering Employees & Organizational Experience

Organization needs to be agile to stay relevant in the market. It requires passion and knowledge of the people.

As it has been said, “The only source of knowledge is experience”, we continuously build experiences, not just knowledge or solutions, for you to grow and for us to serve our purpose.

Our Services

Internal Process

Providing collaborative solutions on managing client’s internal process in order to generate customized and suitable solution based on client needs, problems, and conditions.

This service is categorized by three forms:

    • Culture management
    • Organizational management
    • Business management

Learning & Growth

      • Capacity building
      • Learning architecture
      • Learning management system

Our Clients

Empowering Employees & Organizational Experience

We are here to collaborate with you to create new perspective and build resources for your organization. Which will lead to excellence performance.

How?
Through learning and talents development.
We all can agree that talents are one of the most influential resources which could make or break an organization. Even a small development can have a huge impact for your organization.

We believe by creating learning culture and constantly developing talents will give your organization competitive advantage to thrive.

How much time L&D spend on the following activities:
  • 29% Building or sourcing learning programs and content
  • 17% Building and delivering compliance training
  • 16% Promoting learning programs to employees
  • 15% Identifying skills gaps
  • 15% Spending time with managers to identify learning needs
  • 10% Championing learning programs to executives

L&D pros spend most of their time building and sourcing content

Some say that the way we spend our time defines who we are. The same is true for talent developers.
Based on survey results, they wear many hats with building and sourcing content being the biggest percentage of their time.
The rest of their activities are a mix of both strategic and tactical activities— from creating learning content to working with managers and executives.
By having large libraries of content to help quickly curate and personalize learning recommendations, we expect that the time spent building and sourcing content will go down over time.

The myriad ways to measure the impact of learning

While the top strategic focus area for L&D this year is to measure the impact of learning, the survey data indicates that there isn’t an industry standard.
Talent developers rely on both quantitative data from online learning solutions and qualitative feedback from learners to prove the value of learning.

Takeaway

When it comes to metrics, explore the possibilities Course completions are the most common way of measuring an engaged learner.
Explore a variety of ways to measure engagement, such as repeat visits, frequency of visits, or time spent learning.

Ways that L&D pros measure the impact of online learning
Qualitative feedback from employees43%
43%
Number of online courses completed38%
38%
Number of employees who consistently learn online35%
35%
Employee satisfaction34%
34%
Qualitative feedback about behavioral change31%
31%

Mengatur Banyak Kegiatan Berbasis Project? Bagaimana cara mengaturnya agar tepat waktu, sasaran dan anggaran?
Yuk kita simak cara-caranya di FreshTalks!

Pada FreshTalks kali ini, peserta akan belajar :
- Peran user dalam project.
- Mengenali faktor yang menghambat project berjalan tidak tepat waktu.
- Bagaimana monitor perkembangan project.

#FreshTalks #projectmanagement #managebudget #managetime #freshmindsgroup #freshmindsindonesia
... See MoreSee Less

View on Facebook

Kita semua pasti berharap untuk bisa lebih produktif dalam bekerja. Tapi bagaimana mungkin ketika tugas terus menumpuk dan kita memiliki banyak email, chat, dan notification media sosial yang mengganggu kita?

Langkah pertama yang harus kita lakukan adalah mengidentifikasi "the time wasters" dan menghentikannya sejak awal agar kita tetap produktif.

Di dalam post ini tercantum 8 "time wasters" yang dapat menghambat produktivitas kita.

#productivity #timewasters #timemanagement #performancemanagement #freshmindsindonesia #freshmindsgroup
... See MoreSee Less

View on Facebook

Jurnal itu bisa jadi apa aja yang kamu inginkan loh fresh people, mulai dari rekaman peristiwa sampai metode untuk mengekspresikan hal-hal secara artistik.

Beberapa orang menggabungkan gambar dengan kata-kata mereka, menulis puisi di jurnal mereka, atau mengeksplorasi perasaan mereka melalui ekspresi artistik. Ingin tahu mengapa penjurnalan penting, dan bagaimana memasukkannya ke dalam hidup mu?

Ini beberapa tips untuk kamu, fresh people!

1. Pilihlah media mana yang ingin kamu gunakan.
Ada beberapa pilihan untuk tempat menulis jurnal. Kamu dapat melakukannya dalam file di komputer mu, mengunduh aplikasi jurnal di tablet atau ponsel mu, atau bisa juga menggunakan pulpen dan kertas.
Jika kamu memilih menggunakan pulpen dan kertas, pilihlah buku jurnal yang kamu sukai agar kamu dapat lebih termotivasi untuk mengisi buku jurnal setiap harinya.

2. Tentukan tema jurnal yang ingin kamu fokuskan.
Sebetulnya, kamu bisa memiliki beberapa tema dalam satu jurnal, tetapi dengan menggabungkan terlalu banyak tema di dalam satu jurnal, akan membuat mu kewalahan dan bisa membuat mu malas untuk menulis jurnal loh.
Nah untuk itu penting untuk memilih satu tema terlebih dulu untuk memulai journaling ini.
Berikut ini adalah beberapa tema jurnal yang bisa kamu pilih untuk memulai perjalanan journaling mu :
- Basic Journal
- Gratitude Journal
- Dream Journal
- Wellness Journal
- Art Journal

3. Bagaimana caranya untuk bisa rutin menulis jurnal yang sudah kita mulai ini?
Langkah pertama adalah luangkanlah waktu setiap harinya untuk menulis jurnal mu. Setelah itu, jadikanlah aktivitas menulis jurnal sebagai kebiasaan baru dengan cara menyimpan buku jurnal di tempat yang sering kamu lihat, sehingga kamu cenderung mengambilnya dan menulis di waktu luang.

4. Last but not least..... Temukan cara untuk membuat aktivitas menulis jurnal jadi menyenangkan!
Buatlah gambar, puisi atau sajak, tulis dengan warna pulpen yang berbeda-beda di buku jurnal mu, dan cobalah untuk tidak terlalu serius sepanjang waktu!

Selamat memulai perjalanan journaling mu ya! 🙂

#journaling #theartofjournaling #selfcare #peopledevelopment #artisticexpression #freshmindsgroup #freshmindsindonesia
... See MoreSee Less

View on Facebook

This Two-Minute Morning Practice Will Make Your Day Better (by Neil Pasricha | Harvard Business Review, January 2021)

Thanks to the fight-or-flight mechanism in our brains, we’re conditioned to seek out bad news and focus on the negative. This can have deleterious effects on our mental and physical health. It can be tempting to cope with bad news and emotionally challenging life events by overworking, but that only compounds those negative side effects.

Instead, take a couple minutes each morning to reflect on and write down three things: what you’ll focus on, what you’re grateful for, and what you’ll let go of.

This practice won’t fix everything, but it will prime your brain for positivity and improve the quality of your day.

Let's try it and don't forget to tell us how you feel after applying this two-minute morning practice! 🙂

#HBR #selfhelp #selfcare #health #morningroutine #freshmindsgroup #freshmindsindonesia
... See MoreSee Less

View on Facebook

Freshminds Indonesia menyediakan Zoom Event Organizer dengan berbagai fitur untuk memudahkan event meeting dan seminar teman-teman semuanya! 👨‍💻👩‍💻

Ingin tahu lebih lanjut?
Silahkan hubungi kami via whatsapp (087837660277)

#zoomeventorganizer #zoomwebinar #zoommeeting #zoomroom
... See MoreSee Less

View on Facebook

Duh sedih banget ya fresh people ketika sudah lelah dengan pekerjaan, pikiran kita tuh pengennya liburan terus. Eh tapiii ada yang ganggu, pekerjaan yang menumpuk dan belum selesai nih. Biasanya fresh people ngapain ya kalo di situasi kaya gini? Share yuk sama kita di kolom komentar.

#workholiday #working #refreshing #freshminds #freshmindsindonesia
... See MoreSee Less

View on Facebook

Pandemi Covid-19 membuat kita dirumah dalam waktu yang sangat lama. Akhirnya, kita diminta untuk menerapkan kebiasaan baru atau new normal dalam keseharian kita. Pada podcast kali ini, Fresh Podcast akan bagi-bagi tips and trick untuk fresh people dalam menghadapi new normal biar kita aman dalam bekerja. So Let’s hear the podcast

#freshpodcast #newnormal #podcastindonesia #freshminds #worktips #tipsandtrick
... See MoreSee Less

View on Facebook

Happy Monday fresh people! 🙋

Yuk kita persiapkan minggu ini dengan me-recharge energi kita sebelum mulai beraktivitas!

Carilah aktivitas yang bisa meningkatkan energi kita sebelum mulai bekerja dan pastikan tubuh dan pikiran kita sudah siap untuk menghadapi tantangan di hari ini!

Oh ya, boleh ceritakan juga di kolom komentar, kira-kira apa saja sih aktivitas yang biasa kalian lakukan sebelum memulai hari Senin?

#mondayformula #happymonday #preparation #freshmindsgroup #freshmindsindonesia
... See MoreSee Less

View on Facebook

Kami Freshminds Indonesia mengucapkan "Gong Xi Fa Cai"

Semoga tahun ini Tuhan YME senantiasa memberikan rezeki yang berlimpah, kemakmuran, dan kebahagiaan bagi kita semua...

Selamat berkumpul bersama keluarga 😊

#imlek
#tahunkerbau2021
#freshmindsgroup
#freshmindsindonesia
... See MoreSee Less

View on Facebook

Hayo siapa nih yang sependapat?
Nah kira-kira ekspresi ini ketika fresh people lagi apa ya?
Share yuk sama kita di kolom komentar~

🎞 Despicable Me 1(2010)

#happyexpression #happypeople #freshminds
... See MoreSee Less

View on Facebook

Please inform to us if your organization need consultation!

Menu